Een kinderboek met een verborgen boodschap
DETAILS
TREFWOORDEN
KOSTPRIJS
Kostprijs: 28

Inhoud boek

Keuteltje wordt uitgepoept op de boerderij tussen de bloemetjes en weet al meteen dat hij zich anders voelt. Keuteltje ruikt niet lekker, maar wil niets liever dan vriendjes zijn met de bloemetjes. De bloemetjes ruiken zo lekker en hebben van die prachtige kleuren. Door de geur van Keuteltje willen de bloemetjes geen vriendjes zijn met Keuteltje. Keuteltje word hier erg verdrietig van en besluit daarom om weg te lopen van de boerderij om zijn wens in vervulling te laten gaan. Zal Keuteltje ooit vriendjes kunnen zijn met de bloemetjes? Zal de wens van Keuteltje ooit uitkomen?

Een verborgen boodschap

Het verhaal bevat een verborgen boodschap over pesten en anders zijn. Het geeft de boodschap mee dat wanneer kinderen goed naar zichzelf kijken en dan ook eens goed naar anderen, dat er eigenlijk maar weinig verschillen zijn.

Mijn wens …

Hoe mooi zou het zijn als er minder gepest gaat worden doordat we kinderen verhalen voorlezen?

Een actueel thema dat vandaag de dag nog steeds speelt. Ga na het voorlezen van het verhaal het gesprek aan met de kinderen over de thema’s plagen, pesten, anders zijn en vriendschappen. Dit kun je doen door de vragen met hen door te nemen en te bespreken die in het voorleesboek vermeld staan.

DEEL OP JOUW EIGEN SOCIALE MEDIA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
DEZE BIJDRAGE IS GEPLAATST DOOR
NEEM CONTACT OP MET DEZE ONDERNEMER