Hoe zet je een goede salesfunnel op?
DETAILS
TREFWOORDEN
KOSTPRIJS
Kostprijs: 0

Wat is een salesfunnel?

Een ‘funnel’ betekent ‘trechter’. Het begrip salesfunnel wordt binnen marketing gebruikt om aan te geven welke fases van het verkoopproces bestaan en in welke fase een specifieke lead of prospect zich bevindt.

Een funnel bestaat altijd uit meerdere lagen.

1. Het eerste contactmoment

Om mensen met je bedrijf kennis te laten maken. Een goede manier  is door iets gratis weg te geven. Denk hierbij aan een gratis e-book, whitepaper, webinar, checklist, 1-op-1 coaching, strategiegesprek, een reeks aan videoseries,…

2. Het low-end product:

Is vaak een product en/of dienst dat voor een klein bedrag wordt aangeboden.
Het doel van een low-end product verkopen is het terugverdienen van de advertentiekosten (mocht je gaan adverteren).

Tip: Zorg ervoor dat je veel waarde weggeeft in je low-end product, zodat de doelgroep echt enthousiast wordt gemaakt en uiteindelijk ook je high-end product gaat aankopen.

3. Een e-mail funnel:

Nadat men jouw gratis weggever heeft aangevraagd en op de pagina terecht is gekomen waar je jouw low-end product aanbiedt, start de funnel.

Er zijn meerdere platformen/programma’s om e-mailfunnels op te zetten. Bijvoorbeeld MailBlue, Mailchimp of ActiveCampaign.
De abonnementskosten variëren per programma en je kan voor verschillende modules kiezen naargelang je doelstelling.

Nadat je een funnel hebt opgezet, heb je er weinig omkijken meer naar. Dit komt omdat deze mailprogramma’s met automatisering werken.
Jij hoeft alleen alles goed in te stellen, de mailflow op te maken en de content te creëren. Vervolgens doet het programma de rest.

4. Je high-end product:

Dit is het product dat je uiteindelijk probeert te verkopen. Het werkt altijd goed om eerst het low-end product aan te bieden (voor een laag bedrag), zodat de doelgroep op een laagdrempelige manier kan ‘proeven’ van je expertise met als doel dat ze ‘fan’ van je worden en meer van je willen leren. Uiteindelijk kun je dan je high-end product gaan aanbieden.

5. Upsell:

Men is al klant bij je en heeft het high-end product aangeschaft.
Met upsells kun je de Customer Lifetime Value verhogen (lees: de netto-opbrengst van een klant in de totale periode dat hij/zij klant is).
Zeker ook aan te raden en mag niet vergeten worden in een succesvolle funnel.

Door Coraline Steingueldoir

DEEL OP JOUW EIGEN SOCIALE MEDIA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
DEZE BIJDRAGE IS GEPLAATST DOOR
Start2Bizz
NEEM CONTACT OP MET DEZE ONDERNEMER