Mijn naam is Coraline Steingueldoir.

EMPATHISCH . STERK . BEHULPZAAM

Kennen wij elkaar?

Ik ben 35 jaar, opgegroeid aan de Belgische kust en Franstalig opgevoed.

Woonachtig in Nederlands Putte, vlak over de Belgische grens.

Mijn 2 prachtige kinderen heten Matias en Noé, 11 en 9 jaar.

Al van jongsaf aan heb ik een passie om mensen met elkaar te verbinden en ze te helpen met de problemen of uitdagingen die ze hebben.

Dat ik daar mijn business van heb kunnen maken is ongelooflijk.

De kennis die ik over de jaren heen heb vergaard, deel ik heel graag met anderen en het maakt me oprecht gelukkig.

Ik geloof er sterk in dat wij als ondernemers ontzettend veel van elkaar kunnen leren door kennis en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Met de juiste mensen omringd zijn, is van onschatbare waarde.

Ik verbind ondernemers en help ze om duurzame relaties op te bouwen die tot mooie samenwerkingen leidt. 

Samen leren en groeien, kennis en ervaringen delen, elkaar inspireren en opladen op een informele manier, dat is mijn missie met Start2Bizz.

Ik wil ondernemers laten ervaren waar groei voor staat. De groei die ik zelf heb meegemaakt.

Ik gun jou om je kwetsbaar te kunnen opstellen, in een veilige omgeving waarin je voor jezelf durft te kiezen en grenzen durft te stellen zodat je kan stralen als persoon en in jouw onderneming.

Wat als ik met jou deel wat ik tegen mezelf zeg om sterker te worden?
Wat als ik met jou deel wat mijn blokkades zijn, mijn pijnen?
Wat als ik met jou deel wat mij als persoon ‘echt’ maakt?

Weet je dan wie ik ben?

Coraline,
💗 Stop met jezelf minder in te schatten dan je waard bent
💗 Zeg nee wanneer je voelt dat het niet goed zit
💗 Stop met gevoelsmatig te gaan eten
💗 Begin vandaag te doen wat JIJ wil ! Wat zijn JOUW doelen? JOUW Dromen?
💗 Denk eraan anderen complimenten te geven
💗 Zeg tegen jezelf dat je succesvol bent
💗 Vergeet niet dat pijnen slechts groeipijnen zijn
💗 Je bent geboren voor geluk
💗 Let op, je bent zowel de oplossing als het gevaar
💗 Vergeef jezelf
💗 You are not defined by your past

En zo spreek ik mezelf toe, elke dag.

Om niet te vergeten waar ik vandaan kom en waar ik naartoe wil.

Start to grow, Start to shine, Start to build, Start to ask for support, start to be yourself, Start to Bizz.

Happiness is loving what you do, success is doing what you love“

Coraline Steingueldoir, Oprichtster Start2Bizz

 

” MY WHY “

Ondernemers begeleiden in hun persoonlijke en zakelijke groei op een informele, vrijblijvende en luchtige manier. De dankbaarheid en vriendschap die ik hiervoor terug krijg, daar word ik gelukkig van.

MISSIE
WAARDEVOLLE ONDERNEMERS MET ELKAAR VERBINDEN
VISIE
GROEIEN DOOR KENNIS EN ERVARING TE DELEN
WAARDEN
VERBONDENHEID | BEHULPZAAMHEID | PLEZIER

WIE ZIJN DE LEDEN VAN START2BIZZ

Wij vormen een community van internationale ondernemersvrienden en delen 1 gemeenschappelijke factor.

Zowel op persoonlijk als professioneel vlak te willen ontwikkelen en dit samen met andere ondernemersvrienden die ons inspireren, waarmee we kunnen sparren, doorgroeien en samenwerken.  

De Start2Bizz ondernemers zijn mensen met het hart op de juiste plaats. Wij inspireren anderen met onze kennis en ervaring.
We zijn ondernemers met een droom, een groter doel. We zijn vrijgevig, onbaatzuchtig en gepassioneerd, met een missie.
We verrijken elkaar op persoonlijk vlak. We waardevol, behulpzaam en zelfbewust.

Echte ondernemers, echte mensen.

DE BETEKENIS VAN ONS LOGO

🥂Het champagneglas staat voor gezelligheid en plezier.

🔗De schakels staan voor connectie en de link tussen België en Nederland.

DE KLEUREN

ORANJE

Enthousiasme en warmhartigheid

 

OLIJFGROEN

De natuur, groei en inspiratie

 

GRIJSBLAUW

Rust en ontspanning

 

Aantwaarpe.be

Goed netwerken is vaak de basis voor een succesvolle carrière, vooral bij ondernemers.

Er zijn dan ook heel veel netwerkclubs, je ziet amper nog het bos door de bomen.

Met dat gegeven (en door de coronamaatregelen) trok Coraline Steingueldoir de natuur in en dat betekende de start van haar organisatie ‘Start2Bizz‘.

Op een informele manier netwerken tijdens een wandeling in de natuur of een andere ontspannen activiteit. De vereniging brengt vooral ondernemers uit Antwerpen (onderling) en uit Nederland met elkaar in contact.

© Aantwaarpe.be 2022

Gesprek met Coraline Steingueldoir van Start2Bizz

Ik heb het zelf ondervonden als ondernemer dat het moeilijk was om zichtbaar te zijn op sociale media. Ik ben gaan zoeken naar manieren om te kunnen verbinden met andere ondernemers en dat was door contact te maken ‘face to face’.

In corona-tijd was dat natuurlijk niet gemakkelijk. Van zodra ik contact maakte met een ondernemer vroeg ik om af te spreken in het bos om een wandeling te maken. Dat was toen de enige mogelijkheid. De synergie en de energie die er daar ontstond, die verbondenheid, dat was helemaal anders dan wanneer je elkaar online zou leren kennen.

Zo ben ik gaan nadenken hoe ik dat concept breder kon gaan trekken. ‘Hoe kan ik nog meer ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten bij elkaar brengen om, zeker in corona-tijd, met elkaar te verbinden.’

In de natuur wandelend netwerken is iets wat op een heel andere manier gebeurt dan wanneer je aan tafel zit met elkaar. Het sportieve, het gezonde eraan koppelen, de manier hoe je open staat tegenover elkaar, is heel anders.

Toen ik in Nederland ben gaan wonen, heb ik de Nederlandse cultuur leren kennen. Ja, die Nederlanders zijn natuurlijk een stuk opener dan wij Belgen en dat intrigeerde me om te gaan kijken hoe Belgische en Nederlandse ondernemers met elkaar kunnen gaan samenwerken. Zo is het idee ontstaan om een netwerkclub te gaan oprichten en ook eens te kijken over de grens wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe kunnen we elkaar versterken met de verschillen in onze culturen.

Samenwerking tussen Belgen en Nederlanders dat is altijd goed, want de Nederlanders kunnen heel goed verkopen en de Belgen zijn harde werkers …

Ja, dat klopt. Als je nu bijvoorbeeld bij een Belgisch bedrijf binnen komt dan gaan ze gelijk aan de slag. Ze gaan eerst werken of vergaderen, achteraf krijg je een bakje koffie. Terwijl als je bij Nederlanders een afspraak hebt, doe je eerst een koffie en een babbeltje, daarna ga je aan de slag. Dat is ook iets wat me is opgevallen.

Jouw activiteiten bestaan dan vooral uit natuurwandelingen waar er dan kennis wordt gemaakt met ondernemers onderling.

De netwerkwandelingen zijn één van de activiteiten die ik organiseer; ik doe er eentje per maand. Aangezien het netwerk zowel in Nederland als België actief is, gaan wij ook over de grens gaan wandelen. Vandaag zijn we dus te vinden in Antwerpen in het Rivierenhof, maar volgende maand gaan we in Bergen op Zoom gaan wandelen. Het is heel fijn om nieuwe plekken te leren kennen en een andere omgeving.

Maar het draait vooral toch om contacten …

Absoluut. Met het netwerk wil ik ondernemers verbinden op een informele manier, op een ontspannende manier. Ik hoor heel vaak ondernemers die denken ah, netwerken, neen, dat is niks voor mij, dat is veel te zakelijk. Ik wil dat imago doorbreken om te laten zien dat je naar een netwerk-event kan gaan en jezelf meteen op je gemak kan voelen.

Dat is precies wat ik doe, vooral met nieuwe bezoekers. Ik weet vooraf wie er komt. Ik leer ze op een op een heel verdiepende manier kennen omdat je zo een heel ander contact maakt. Ik wil ook de persoon achter de onderneming leren kennen.

De mensen die daarvoor geïnteresseerd zijn, moeten die lid worden of kan je gewoon aansluiten eenmalig op een activiteit?

Bezoekers kunnen twee keer deelnemen aan een netwerk-wandeling, een borrel of een diner naar keuze. Wanneer hij/zij denkt ‘ja dat is echt iets voor mij’, dan verwelkomen we ze uiteraard heel graag om als lid aan te sluiten.

Netwerken in een ontspannen sfeer bij Start2Bizz foto © Aantwaarpe.be 2022

Lees hier het volledige artikel.